Hundemassør Uddannelsen

Kort om hundemassør uddannelsen:

Potemassage samt mobilisering af knogler

Hundemassør uddannelsen er en tværfaglig uddannelse, hvor du undervises i massage teknikker til både hund og kat, journalskrivning samt forskellige analyser der er relevant for din behandling af klienten. Du vil også blive undervist i basal fysioterapi på et brugervenligt niveau. Dvs. der er meget praktisk træning på uddannelsen. Som massør tager du en uddannelse i et håndværk, og det er vigtigt at du mestre disse færdigheder når du skal til eksamen. Den teoretiske faglighed skal selvfølgelig også være i top, og derfor er der opgaver og prøver ved flere af modulerne i det foregående stof.

Mål for Hundemassør uddannelsen:

Som massør bliver du god til at fornemmer med hænderne, hvilke problematik du står overfor. Du kan palpere dig frem til landmarks og vurdere muskelmasse, muskel tonus, ledbevægelighed og opdage problemer i tide. Du kan supplere dyrlægens behandling, ved at forebygge og mindske f.eks. smerte og bevægelsesindskrænkning hos en gigtramt hund eller kat ol. Afhjælpe kompensations problemer efter skader og/eller operationer m.m.

Du vil have tilegnet dig en bred faglig viden om anatomi, fysiologi og sygdomslære, samt de relevante aspekter af psykologien. Du kan rådgive om videre forløb, samt sammensætte en behandlingsplan og udføre en genoptræning/styrketræning og forebyggelse til den enkelte hund eller kat. Du får lært at skrive en fyldestgørende journal, hvor det tydeligt fremgår hvad dine fund og observationer er. Du kan vurdere om der er afvigelser i hundens/kattens bevægeapparat, og om det kræver nærmere udredning hos dyrlægen. Du arbejder altid i samarbejde med en dyrlæge når det drejer sig om syge dyr.

Du kan sammensætte et behandlings- og træningsforløb for sportshunde samt geriatriske patienter og patienter med forskellige skader eller genoptræning efter en operation (skulder, hofte, knæ, ryg m.m.).

Forudsætning for deltagelse på uddannelsen

Hvad kan du bruge uddannelsen til?
Du får en spændende faglig uddannelse, der går dybere end den gængse massage som mange kender i dag. Dvs. at du kan indgå et samarbejde med dyrlæger, internater, forsvaret’s eller politiet’s hundefører eller starte op som selvstændig m.m. Mulighederne er mange, og der er brug for veluddannede terapeuter.

Forudsætning for deltagelse:
Forudsætningerne er din interesse for hunde og katte, og lysten til at lære.
Der er mange timer forbundet med uddannelsen, så du skal være indstillet på at der også er en del hjemmearbejde.

Deltager antal:
Min 8 personer og max 12 personer.
Skulle det ske at der er der færre tilmeldte end 8, vil vi udskyde opstarten et par måneder.
Du kan senest hoppe på uddannelsen på modul 3.

Hjemmearbejde:

Hjemmearbejde og tidsforbrug:
Der skal øves hjemme på de praktiske ting og der skal laves journaler til aflevering over nogle af de patienter der er brugt til at øve på. Dette kan være hunde og katte på dyreklinikken, i hundeklubben, på internater eller dem I har i jeres netværk.

Der vil i undervisningen blive afsat tid til at øve på forskellige racer med forskellige problemer, så alle har en chance for at nå flest mulige forskellige hunde under uddannelsen.

Der skal læses op til hvert modul i anatomi, fysiologi og sygdomslære, på vores online platform. Anatomi og fysiologi afsluttes med en eksamen. Uddannelsen er sammensat således at der er løbende eksamener så alt det lærte stof ikke skal læses op til slut, men i stedet for benyttes i eksamensopgaver, så censor kan se at du har forstået det lærte stof og formår at omsætte det i praksis.

Undervisningen vil være en blanding af tavle-undervisning, gruppearbejde og praktisk arbejde med klienter, samt online læsning i anatomi og fysiologi. (i flere fag vil teorien komme i vores online system, forud for modulerne).

Prøver og eksamen:

Prøver og skriftlig eksamen:
Der vil være en skriftlig eksamen i anatomi. Ligeledes vil der være en skriftlig eksamen i sygdomslærer. Der vil under vejs i uddannelsen blive lavet nogle prøver i praktisk kunnen. Der vil efter nogle af modulerne være skriftlige prøver på paratviden, som rettes i plenum og som er gode at have når der læses til skriftlig eksamen.

Der skal laves et valgfrit projekt eller tværfaglig eksamensopgave i løbet af uddannelsen som skal fremlægges på sidste modul.

Der vil være en praktisk eksamen i massageteknikker, fysioterapeutiskeøvelser og teorierne du har lært. Emnerne til eksamen er ikke kendt på forhånd, men når du kan dit håndværk, så er du klar til eksamen.

Er du forhindret i at møde til et modul, kan dette evt. tages på senere hold til 1/2 pris eller du kan få den praktiske undervisningen som supervision i klinikken til en mindre merpris afhængig af antal timer der bruges.

Eksamen på hundemassør uddannelsen:
Under eksamen vil censor være en dyrlæge der kender til massage og fysioterapi, og som selv har oplevet hvilken effekt behandling og træning har gjort for vedkommendes klienter.

Alle eksamener er bestået / ikke bestået, så du vil ikke modtage en egentlig karakter.

Tilmelding til hundemassør uddannelsen:
Er du interesseret i hundemassør uddannelsen, bedes du sende tilmeldingsblanketten HER I LINKET retur til os.
Husk at anføre, hvis det er en anden end dig selv der betaler for uddannelsen.

Underviser på uddannelsen:

På uddannelsen er primære underviser Karina Søgaard. Der vil være gæsteundervisere i sygdomslære (ortopædkirurg), dissektion (dyrlæge), adfærdsterapeut og ernæringsrådgiver mfl.

Betaling:

Uddannelsen er ikke statsanerkendt og derfor er det en egen betalt uddannelse. Betaler din arbejdsgiver, skal du blot påføre dette på tilmeldingen.

Prisen for hele uddannelsen er på kr. 35.000,- + kr. 1.000,- til eksamensdagen

Her i indgår massage kompendium samt kompendium til de andre emner, online undervisnings modulerne, the, kaffe og frugt.

Depositum på kr. 6.000,- bliver opkrævet ved tilmelding og restbeløb på kr. 29.000,- forfalder 30 dage inden opstart.

Ønsker du en afdragsordning på restbeløbet, kan dette lade sig gøre via 5 rater á 6.400,-.
Uanset hvordan du vælger at betale for uddannelsen, så skal du være opmærksom på at du forpligter dig for 4 moduler af gangen, samt den værdi som onlinestudiet har. Depositum på 6000,- tilbagebetales ikke.
Alle moduler skal være gennemført, og alle 5 afdrag skal være betalt, før du kan gå op til eksamen. Evt. reeksamen koster 1000,- pr. gang, som dækker censor. Del eksamenerne er gratis at gentage.

Praktisk info om uddannelser hos Key2balance

Læs mere på linket her.