FORSØM IKKE SENIORHUNDEN

Har du styr på hvor vigtig træning er for din seniorhund? 
Tøver du lidt med dit svar, så er du landet på den rigtige side 🙂

Vi vil gerne dele lidt ud af vores viden og erfarring her, og starter ud med en lille fortælling om vores Klinikhund Ici.

Ici er nu blevet 10 år gammel, og så skal der altså sættes ind på at bevare muskelmassen bedst muligt. Ici er en ret forsigtig hund, og hun kan bestemt ikke lide vand!! Men hun kan dog lokkes til meget med rette midler…

HVAD ER DET VI SER AF TEGN HOS EN SENIORHUND?

Når hundene bliver seniorer, forsvinder muskulaturen lige så stille. Vi ser det på at bla. lårmusklerne ikke er så svulmende og voluminøse som de tidligere var. Vi se også at albuerne begynder at vride rundt under bevægelse, pga. musklerne ikke er stærke nok til at stabilisere. Og vi kan se at ryggen begynder at hænge lidt ved nogle racer.

Styrken og udholdenhed forsvinder også langsomt, og vi opdager det typisk ved at hunden har besvær med at rejse sig fra hvile eller overvejer om det nu kan svare sig at komme hen og se hvad du laver. Vi ser også hundene hurtigere vælger at lægge sig end førhen og at de ikke klarer de lange gåture mere. De har brug for længere tid til at restituere i efter en skovtur eller træning.

Ici fejler intet trods hendes 10 år, meeeen alligevel begynder vi at se aldersdomstegn i form at lidt utaktede bevægelser, snublen og fejlkoordinering når hun skal op og ned af ting. Hun kan miste et skridt i en ellers fin skridt og benstillingen er ændret når vi ser hende fra siden og bagfra. Altsammen typiske alderdomstegn.

HVAD GØR VI SÅ FOR AT UNDGÅ ALDERDOMSTEGNENE?

For at vi bedst muligt kan bevare den gode styrke og muskulatur vores hund går ind i senioralderen med, skal vi være meget opmærksomme på hvordan hundens hverdag ser ud.

Vi skal bla. bygge ugen op med varieret træning, hvor der er plads til hvile og samtidig også både træning af balance og muskelopbyggende træning. 

EKSEMPEL:
Min. 4 gode lange gåture fordelt på ugen (varierer efter race og sundhedstilstand).
Rigelige med små gåture i hverdagen.
Gå i varieret terræn så som: Højt græs, sand, grus/ral, skovbund, blade ol.
Sørg for at gå lidt op og ned af bakker, dog ikke alt for stejle.
Gå over kviste og grene i skoven eller haveredskaber på græsplænen.
Lad hunden kravle lidt på træstubbe, bænke og stensætninger (sørg for det ligger forsvarligt).
Gang i vandkanten er også en super god træning her i det lune vejr. Se flere fif på linket her

*Ici får lov at pjaske i vand alle de steder vi kan komme til at gå lidt ud i søerne. Hun kommer så langt ud som hun nu tør (skal hilse og sige at det er en smule vådt for den der holder hundesnoren…). Vi går frem og tilbage i vandkanten med vand til midt på benene.
*Vi træner lidt på balanceredskaber i klinikken (nu vi har adgang til dem), men vi kunne fint “nøjes” med at bruge hængebroer på legepladser, luftmadrasser hun kan spise sin morgenmad på, mens hun træner balance og sammenfoldede tæpper til at stå på (forbenene op på tæpperne og benene på jorden, mens hun får sit foder serveret mod højre/venstre side, oppe/nede, som så udfordre hendes blanace).

HVORFOR ER DET VIGTIGT AT TRÆNE SÅ MEGET?

Forsvinder muskelmasse og styrke først på seniorhundene, så er det svært at få det bygget på igen. Derfor skal der dagligt laves lidt øvelser/træning for at vedligeholde den muskulatur der er. 

Det er let at inkorporere i dagligdagen uden at du skal bruge unødigt meget tid på træning. Blot vurder hvad du har i dit nærmiljø, og planlæg gåturene efter det.

RÅD OG VEJLEDNING

Hos Key2balance står vi altid klar med gode råd og vejledning. Har din hund begyndende alderdomstegn, så er det vigtigt at du søger råd og vejledning INDEN du kaster dig ud i vores sommertricks, så du undgår skader. Rådfør dig altid med dyrlægen ved sygdomme eller hos en hunde rehabiliteringsterapeut, for at få de rette øvelser tilpasset din hunds behov.

Dette website bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse. Accepter ved at trykke på knappen "Accepter". Vælger du "Bloker cookies" vil visse dele af hjemmesiden ikke blive vist.