Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi betyder kranie, korsben og behandling.

Kranio sakral terapi har til formål at løsne skævheder og spændinger, der belaster centralnervesystemet. Centralnervesystemet omfatter hjerne, rygmarv, rygmarvsnerver samt hjernevæske, der pumpes rundt i membraner udenom hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST-rytmen og blev opdaget af en læge ved navn William Southerland i 1920’erne. KST er i dag en del af lægestudiet i USA.

Ved at løsne bindevæv, membraner og muskler, så hjerne og bindevæv kan bevæge sig frit, kan systemet klare resten selv. Kroppen har alle informationer kodet ind, så den vil selv finde sin rette plads, når bare den får lov.

En behandling varer typisk 40 – 60 minutter, og hesten viser tydelige tegn på, hvornår den har fået nok behandling. Behandlingens effekt kan normalt opleves allerede efter første behandling. I mange tilfælde vil en enkelt eller 2-3 behandlinger gøre underværker – og i andre tilfælde vil en behandling med jævne mellemrum være nødvendig, alt efter, hvilket problem hesten har.

Hestens bækken, ryghvirvler og nakkehvirvler kan være skæve, og vil blive rettet op via det blide tryk, hvormed den naturlige balancen genskabes i kroppen.

Efter behandlingen skal hesten have ro, og den bør ikke rides hårdt/belastende de næste dage. Arranger ikke en behandling lige op til et stævne.

Kranio sakral terapi kan med fordel kombineres med massage, hvilket vil give et rigtig godt resultat, og stimulere hesten på flere planer.

Hvis hestens problemet bla. ligger i at du som rytter er skæv og spændt kan der arrangeres behandling af både dig og din hest. Se mere under  helhedsbehandling eller på dette link. Du er også velkommen til at kontakt mig for mere informaton.