Triggerpunktsbehandling

Et Triggerpunkt er en smertefulde lidelser i bevægeapparatet, og det er en af de hyppigste årsag til, at patienter henvender sig til den alment praktiserende læge.

Forståelse af hvad et triggerpunkt er, er kun delvist kortlagt. Det er dog alment accepteret, at et triggerpunkt er et område i den tværstribet skeletmuskulatur, der efter et traume forbliver patologisk i lang tid og kan forårsage smerter og bevægeindskrænkning, der er til stor gene.TP1-tæt
Et aktivt triggerpunkt sender ofte radierende smerter ud i et unikt mønster, der er karakteristisk for det enkelte triggerpunkt. F.eks. vil et triggerpunkt på skulderen, kunne mærkes ud i fingrene, ved berøring/tryk på triggerpunktet. Triggerpunkter opstår efter traumer, overbelastninger, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og stress, men kan heldigvis behandles, så aktiviteten i punktet reduceres. Desuden kan triggerpunkter være sekundære til andre triggerpunkter, hvilket betyder at et aktivt triggerpunkt i én muskel, vil forkorte denne muskel, samtidig med at den antagonistiske muskel vil blive overstrakt, og der udvikles nu et triggerpunkt.

I mine behandlinger tænker jeg triggerpunktsbehandling ind hvor jeg kan. Jeg bruger både triggerpunkter når jeg masserer og i en KST behandling. Det kan være forbundet med smerte at behandle et aktivt triggerpunkt, men er du meget følsom for smerte, så kan disse punkter også behandles via let berøring og/eller laser, hvormed smerteoplevelse reduceres markant.