Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en gammeldags dybdegående massageform.Mssage 1
Mennesket har i århundrede intuitivt forstået, at hændernes berøring af kroppen kan fremkalde dybe ændringer i krop og sjæl.

Massage hjælper til med at fjerne spændinger og giver ømme muskler smidigheden igen, forbedre blodcirkulationen og hjælper således blodkarsystemet med at bringe ilt og næring til celler, væv og indre organer. Nervesystemet stimuleres ligeledes af massage og massage fjerner og nedbryder affaldsstoffer der ophobes i muskulaturen. Massage er modgift til stress samt de stressrelaterede sygdomme, kroppen udsættes for i vores hverdag og massage aktivere immunsystemet og forbedrer muskelbalancen.
Fotolia_2631226_M-massage-af-lårFysiurgisk massage er baseret på kroppens anatomiske opbygning. Specielt rettes opmærksomheden på den enkelte muskels tilstand. Fysiurgisk massage anvendes altid, hvor der er tale om stive og spændte muskler, eksempelvis efter sportsudøvelse og motion, statisk kropsbevægelse, belastende arbejdsstillinger m.m. Muskulaturen udspændes og blødgøres, da muskelspændinger hæmmer blodcirkulationen og herved ilttransporten til vævet, hvorefter affaldsstoffer hober sig op og forårsager smerte.

Langvarig hæmning af bevægelse på grund af smerte, dårlig holdning eller andre årsager, får de elastiske komponenter i det bløde væv til at skrumpe og ændre sig til uelastisk væv, og det gør ondt at bevæge sig normalt. Massage smertelindre og bruges til at strække forkortet arvæv og forebygge forkortninger i vævet.